Ismét fagyos reggelre ébredtünk, de legalább a keleti országrészben leesettt 30 centis havat megúsztuk, és gyönyörű napsütéses időben vágtunk neki a szombat délelőtti kerekezésnek. A Nagy-rét felé kerülve kavarodtunk rá a Budakeszi útra, mely mostanra sem vált jobbá, és kisebb forgalmúvá. Jöttek a  dombok; emelkedtek, lejtettek, míg elérkezett első szusszanásunk Budajenő főterén. Rövid napozás és cerbonázás után (talán az utolsó cerbonáinkat majszoltuk, a gyár ugyanis megszűnőben van) indultunk tova Tinnyéig, ahol egy kútnál rátöltöttünk a kulacsokra. Szasza mivel családi programra volt hivatalos, tovább hajtott Esztergomba, míg Tomi és Csanád az Üvegtigris felé vette az irányt. Ott kisebb szusszanás (kötelező fotózás) majd a 10-es úton próbáltunk védekezni a mellettünk egymás mellett száguldva előző kisebb nagyok autók ellen. Sajnos úgy látszik a tél alatt elszoktak a bringásoktól a járművezetők, mert ekkora távon ennyi érthetetlen ránkdudálást, fél méteren belüli előzést még nem tapasztaltunk. Néha igen jóízűeket kiabáltunk a mellőlünk, és szemből elénk vágódó vezetőknek. Persze megállni egyik sem volt hajlandó, hogy egy gyorstalpalót adhassunk az épp oda vonatkozó KRESZ szabályok ismertetésével, és kultúrált megvitatásával. Solymáron ismét szusszantuk pár percet, de a hideg erősebb volt az arcunkat érő napsugaraknál, így 20 perc múlva már a János Kórháznál véget is ért a túránk. Mindnyájunknak jólesett, és örültünk, hogy több bringással is találkoztunk e bő 60 kilométer során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Szasz Lali, EPO van?

- Nincs, nem is volt !

A Pilisben már nyár van!

2011.02.18. 13:58

 ...-gondoltuk, persze csak kisebb túlzással, amikor úgy döntöttünk megyünk végre egy közepes kis kört a Pilisben. Pechünkre, épp visszatért a hideg azon a vasárnapi reggelen, így még mínusz fokokban vágtunk neki a túránknak. Ahogy sorra hagytuk el magunk mögött a településeket, már nem voltunk benne biztosak, hogy jó napot választottunk e hosszabb tekerésre. Végül Pilisszentkeresztig jutottunk, egészen pontosan egy cukrászdáig. Húsz perces kényszermelegedés, kávézás és az időhiány miatt már Pomáz felé vettük az irányt, így az idei első Dobogókői támadásunkat későbbre halasztottuk. Szasza a cukrászdából kieszközölt egy idei új, csúcsmodell kamáslit, mely kísértetiesen hasonlított két sima fehér zacskóra.

Méretbeli problémák nem voltak vele, pedálba csatolás után hazáig hallgathattuk a sistergő-lobogó hangját.

Részt vettünk az év idei első "versenyén", mely egyben farsangi mulatság is volt. A február 6-án megrendezett Vakondfutam Kőbányán a föld alatt zajlott. A pálya végig a kőbányai pincerendszer 32 kilométeres útvesztőjének egy rövid kis szakaszán kanyargott. Sokszor igen csúszos volt ez a különös, nyálkás ?beton? felület, de mivel urai vagyunk a két keréknek nem estünk el a verseny alatt. Viszont a tél lehet mégis kicsit elvett a technikai rutinunkból, ugyanis még a versenyre igyekezve Szasza, a kerékpárúton gyaloglókat kikerülve a sínt választotta, melynek következtében közelebbi ismeretségbe került a kőbányai aszfalttal. Az esést Ivánfi sem úszta meg. A verseny előtt fél órával a kerékpárra épphogy ráülve, álló helyzetben sikerült elesnie. De hogy ne csak a bénázásról legyen szó; találó csapatnevünk, (ELTE SE Bányásszak) és egyedi mezünk miatt bekerültünk az M1 híradójába és a TV2-nek is adtunk interjút, bár azt nem tudjuk, hogy ezen csatornán láthatóak voltunk-e. ( A riporter elsőre elhitte, hogy mi valóban az ELTE most indult Bányász szakán vagyunk első éves hallgatók)

 

 

 

 

http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/02/06/20/Fold_alatti_bicikliversenyt_rendeztek_egy_kobanyaban.aspx

Eredményünk végül kategóriánkban a középmezőnybe lett elég.

http://www.kerekparinfo.hu/vakond-futam-kobanya

MEFS 2010

2010.10.16. 20:00

Idén főleg a rossz idő miatt sajnos kevesebb versenyen indultunk, de most legalább a 2. szezonunkban már ellátogattunk a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos (MEFS) országúti egyéni, időfutam versenyére. A pálya nem volt új, hiszen megegyezik az amatőr bajnokság  egyik szezonnyitó -Békás időfutamának 18 km-s távjával, Tahitótfalu és Kisoroszi között a Szentendrei-szigeten. Az idei évet így sikerült keretbe foglalnunk, azért is, mert az idő most sem volt teljesen tökéletes ahogy idén tavasszal sem. Az ország minden tájáról és így sok egyetemről érkeztek a hallgatók, akiknek túlnyomó része valamilyen sportegyesület versenyzője.

ELTE-s csapatunk indulói; Gajdos, Ivánfi és egy új csapattagunk Balogh Zsolt aki nem látó, így ő tandem kerékpárjával és segítőjével Balázs Andrással együtt vágtak neki a darálásnak. Gajdos tavaszi eredményét (30:13) javítva immáron új kerékpárjával 29:03-as idejével kategóriájában 26-ból 15. lett. Ivánfi  kicsit gyengélkedett, így érezte, hogy 2009-es 28:06-os idejét most sem fogja túlszárnyalni. Ezért egy jó teljesítmény helyett a futam közben készített képeivel próbálta elkápráztatni a többieket, és most a kedves olvasót.

 

 

 

Kilátás Kisorosziból Tahi felé haladva K-i irányban.

 

 

 

Nyugat felé pedig a Tahitótfalu felett magasló Vöröskő.

 

 

 

 

 

 

Ivánfi ideje végül 31:49 lett mely kategóriájában a 26-ból a 22. helyre lett elég. Balogh és Balázs egyedüliként indulhatott a tandem kategóriában, melyet egy igen jó, 28:48-as idővel vittek véghez. Gyönyörű, egyedi kerékpárjukat a verseny előtt és után, mindenki közelről csodálta és tanulmányozta.

 Futam utáni fagyoskodás.

Nem csapatunk tagjaként, de ELTE hallgatóként induét még

  • Pós Gergő 25:40 - 4. hely
  • Hegyi Emil 26:42 - 11. hely
  • Albertíni Balázs 28:44 14. hely
  • Bencsik Gergő 29:43 - 16. hely
  • Csetverikov Iván 34:44 24. hely

 

 

Ahogy már korábban is említettük, rossz időben sem fogunk lustálkodni. A BEAC-on kialakított Spinning teremben fogunk majd a parkettára izzadni csapatedzés kereteiben. Ezek időpontjai; kedd 17h és csütörtök 18h. Ezekben az időpontokban csapatunknak tartanak órát profi edzőink, akik sok hasznos tanáccsal látnak el minket mindenről ami kerékpározás. Ezen órákra is szeretettel várunk mindenkit, ha csak meg szeretnél ismerni minket akkor is, vagy ha tekernél is velünk jelentkezz be a BEAC portáján ezen időpontokra, vagy hívd fel a 06 1 20 90 622-s számot. Nem kell félni, mindenki a saját tempójában  is tekerhet. Természetesen ezen időpontokon kívül is van lehetőséged spinningelni, edzőink akkor is várnak titeket! A havi bérlet korlátlan lehetőséget nyújt, így azt mi is próbáljuk maximálisan kihasználni a csapatedzések időpontjain kívül is.

ERRŐL BŐVEBBEN ITT, KATT IDE !

 

 

Zene ütemére susogó kerekek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gajdos-Kóbor-Lombos hármasról nem lehet éles képet készíteni ha sprintelnek.

 

 

 

 

 

 

 

A törölköző elengedhetetlen eszköz. Nem árt ha többet is hozol magaddal!

Szerző: Tsa

Szólj hozzá!

Címkék: edzés spinning

Beszámoló a triatlon VB-ről

2010.09.28. 10:38

 

Reméljük sokan kilátogattatok a triatlon VB-re amire mi is buzdítottunk mindenkit. Íme egy részletes összefoglaló a verseny ELTE-s vonatkozásaival. Már az első napon mi is kimentünk szurkolni, hiszen az ELTE-s versenyzők már ekkor pályán voltak, többek között az ELTE-s professzorok és rektorhelyettesek csapata.

 

 

 

 

A helyszínen lepődtünk meg a legjobban, amikor csapattársunk Gajdos Tamást is az indulók között láttuk. Persze, csak a névrokon Gajdos Tamás riporterről van szó.

Ismét BAM !

2010.09.27. 21:04

 

Itt van a Bam, itt van újra! Ha érdekel a környezeted, szeretsz sportolni, érdekelnek a kihívások, akkor a Bam-ot neked találták ki! Gyerünk hát, bringázz a munkába vagy az egyetemre!KATT IDE!

Következő héten lehetőség nyílik spinningezés ("szobabicikli") kipróbálásra egyetemünk minden hallgatója számára. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, főleg ha még nem próbáltad ki ezt az edzési formát.  A most felújított 30 nm-es parkettás és tükrös Spinning teremben 10db professzionális kerékpárral és felkészült edzőkkel várunk Téged is, ahol szakképzett edzőink irányításával 17.00 és 22.00 között ingyen kipróbálhatod a spinninget!
Jelentkezz az edzés időpontokra a 209 06 18-as vagy a 06 20 262 4469 telefonszámon. Ha megtetszik, érdemes bérletet vennetek, mely igen kedvező áron vásárolható. A bérlet ELTE-seknek 7.000 Ft-ba kerül. A bérletet egy hónapon belül fel kell használni, de ezen belül az órák száma nem korlátozott. A szeptember 20-ai héten az ELTE hallgatói 6.000 Ft-os kedvezményes áron vehetik meg az első két bérletüket!

                                      BŐVEBBEN ITT, KATT IDE !

 

Csapatunk a rossz idő beálltával minden héten heti két edzésen próbálja majd szinten tartani magát, hogy tavaszig ne sorvadjanak el izmaink. Ha belépsz csapatunkba további kedvezményes árak várnak !

 

 

Szerző: Tsa

Szólj hozzá!

Címkék: edzés spinning

Pár napig olyat láthatunk Budapest utcáin amiben még nem nagyon lehetett részünk. Triatlon VB kerül megrendezésre a Belváros és egyetemünk Lágymányosi campusa között (Kopaszi-gát). Így az itt tanuló egyetemista társainknak akár a regisztrációs hét alatt  az ablakokon is kileshetnek a versenyre. Persze  mindenkinek ajánljuk, hogy látogason ki erre a nem kis rendezvényre. Hétvégén jelentős közlekedési korlátozások lesznek, többek között a rakpartok a Duna mindkét oldalán és a Lánchíd lesz lezárva. Reméljük  a gólyák is tudják már mi az a triatlon, hiszen az Elte-s triatlonosok keresték fel a gólyatáborokat a sportág népszerűsítésére. A Kopaszi-gáton több  a sporthoz kapcsolódó rendezvényre is ki lehet látogatni.              

http://www.telesport.hu/Hirek/2010/09/06/08/Triatlon_vebet_rendez_Budapest__A_Ma_Reggel_vendege.aspx

http://polythlon.elte.hu/content/view/393/1/

http://budapest.triathlon.org/hu/travel/lakossagi_tajekoztatas/

http://budapest.triathlon.org/hu/travel/lakossagi_tajekoztatas/

Pilis Kupa 1. forduló 2010

2010.09.06. 22:19

Tavaly csak szemezgettünk a Pilis Kupa I. fordulójával, és csak a bejárásig jutottunk, ám idén Gajdos Tamás elindult e kínkeserves hegyi mászáson. A 30 km-t Esztergom belvárosa és Pilisszentlászló teteje közt 1 óra és 13 másodperc alatt nyomta le, amivel 154-ből 71. lett abszolútban, a korcsoportoban meg 29-ből 22. Jó eredménynek számíhat ez az idő, hiszen a hegyi időfutamoktól sokan megijednek. Így sokkal nagyobb a profi felszereléssel és nagy versenyzői múlttal rendelkezők aránya a többi versenyhez képest.