Neusiedlersee Radmarathon

2009.05.25. 18:16

Rohamos ütemben fejlődő kerékpáros egyesületünk terepszemlét tartott, mennyire erősek osztrák kollégáink a nyeregben. Ennek érdekében ápr. 26-án csapatunk azon része, mely nem indult a péti időfutamon, ellátogatott a nyugati szomszédaink által szervezett Fertő-tó körüli bicikliversenyre. A nevezési díj ugyan inkább nyugati pénztárcákra volt szabva (40euro), azonban a kínálat sem magyar szervezésre vallott. Fantasztikus hangulatot teremtett már jóval a rajt előtt, a hatalmas rendezvénysátraknál egyre növekvő bringás tömeg. Szebbnél szebb versenygépekkel gurultak a rajtkapu felé a versenyzők, ahol a 800 induló az egész főutcát elfoglalta.

A 125km-es kör Mörbisch faluból indult, majd egyből az elején egy meglehetősen húzós szőlőhegyen kellett felküzdeni magunkat a soproni határig. Ezután viszont összeállt egy kb 100 fős boly, ami az innentől csaknem teljesen sík terepen a verseny végéig együtt maradt. Persze azért fogyatkozott a csapat néhol, elsősorban a tó északi csücskénél történő délre fordulás után(kb 90 km-nél), ahol az addigi jótékony hátszelet hirtelen az arcunkba kaptuk. Ezen a szakaszon kicsit visszavett a boly a sebességből, senkinek nem akaródzott az élre állva tempót diktálni a szélben. Így a végét egy kicsit kényelmesre kerekítve egy jóleső mezőnyhajrá után 3:38 alatt a célban találtuk magunkat, és kellemes, de korántsem halálos fáradtsággal a nevezésnél kapott étel-és italjegyeinket felhasználva a nagysátorba tértünk. Néhány órával később még a tombolán is részt vehettünk volna, ahol viszonylag értékes nyeremények, többek között két csúcsszuper bringa is kiosztásra került, de mi ezt már nem vártuk meg.

Röviden, a tényleg profi szervezéshez(folyamatos rendőri felügyelet, útzár, szinte korlátlan kaja-pia fogyasztás,bőséges frissítők, póló, ajándékcsomag, tombola, rajtszám szerinti fotokeresés és nem utolsó sorban hibátlan aszfalt) csodaszép idő is társult, így azt kell mondjam, hogy ugyan az osztrákok jól tekerik a gépet, mindenképpen érdemes lesz a jövőben néhány külföldi versenyen is részt venni, és természetesen öregbíteni híres tudományegyetemünk nevét:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elteseouti.blog.hu/api/trackback/id/tr151143212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása